Netwerk

Wij hebben contact met verschillende professionele- en vrijwilligers-organisaties met als doel; professionele ondersteuning, kennis delen en een groter netwerk zodat meer kinderen mee kunnen doen aan onze activiteiten.

 YMCA Nederland werd opgericht op 23 oktober 1853 en is daarmee de oudste jongerenorganisatie van Nederland. In de regio Haaglanden werkt YMCA Zoetermeer samen in de stichting YMCA Den Haag. Elke aangesloten vereniging zet zich op zijn eigen manier in voor het jeugdwerk in en om Den Haag, ongeacht of dit door middel van muziek, theater, sport of andere activiteiten is.

Met het netwerk van de 7 verenigingen in de regio is er eens per kwartaal afstemmingsoverleg en worden jaarlijks enkele activiteiten georganiseerd zoals een vrijwilligersweekend met trainingen en een sportdag zodat de vrijwilligersgroepen elkaar leren kennen en waardevolle ervaringen van de zomerkampen en clubactiviteiten delen. Door de landelijke YMCA worden er tal van activiteiten georganiseerd waaronder diverse zomerkampen voor specifieke doelgroepen.

In de organisatie van de huttenbouwweek werken we samen met buurtvereniging Seghwaert op Dreef, KERN Kinderopvang en MOOI Welzijn. De huttenbouwweek wordt in 2e lijn ondersteund door diverse overige organisaties uit de stad en de wijk Seghwaert zoals Piezo, de gemeente Zoetermeer, de protestantse wijkgemeente Zoetermeer-Noord, de Hof van Seghwaert en diverse basisscholen.

We ondersteunen de Stichting avond4daagse Zoetermeer, samen met KERN Kinderopvang, bij de organisatie van het gelijknamige jaarlijkse evenement.

Jong Perspectief helpt kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar te bouwen aan een  toekomst met Perspectief. Zij doet dit door middel van een maatjesproject. Elk jaar krijgt een aantal kinderen uit het project een uitnodiging voor onze zomeractiviteiten.