Vrijwilligers

Onze ploeg bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. De vaste kern heeft vele jaren ervaring als deelnemer en leider bij de verschillende activiteiten.

Er sluiten regelmatig nieuwe vrijwilligers aan. Dat zijn voormalige deelnemers, ouders van deelnemers, vrienden van vrijwilligers of stadsgenoten die graag iets ondernemen met kinderen. Aan nieuwe vrijwilligers bieden we na een kennismakingsgesprek een startprogramma aan met enkele basistrainingen en indien gewenst een mentor. Natuurlijk gaan we ook gelijk aan de slag bij de activiteiten!

In de vrijwilligersploeg zijn creatievelingen, sportieve mensen, jongeren en ouderen actief. Omdat de professionele achtergrond van de teamleden divers is, kunnen we gebruik maken van kennis van EHBO-ers, BHV-ers, fysiotherapeuten, jeugdwerkers en voor het Zomerkamp een ervaren kookstaf. Jaarlijks bieden we verschillende trainingen en teambuildingsactiviteiten aan de vrijwilligers aan. Natuurlijk organiseren we ook enkele gezellige momenten om elkaar beter te leren kennen.

Je kunt de vrijwilligers ontmoeten op de verschillende activiteiten. Iedere vrijwilliger is verplicht volgens onze gedragscode te handelen en er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. YMCA Zoetermeer beschikt over twee vertrouwenspersonen die geraadpleegd kunnen worden door vrijwilligers, deelnemers en hun ouders.