Programma

De huttenbouwweek begint op maandag 17 augustus en duurt tot en met vrijdag 21 augustus. De kinderen zijn welkom vanaf 9.00, officieel begint het programma om 9.30 uur. Het programma duurt tot 16.30 uur. Op donderdagavond (indien het weer het toelaat) verwachten we de kinderen om 20.00 uur voor het avondprogramma en overnachting. Op vrijdag duurt het programma tot 13.00 uur.

Het bouwen van de hutten doen we altijd ‘s ochtends. Dan verwachten we dat iedereen aanwezig is en je dus met je groepje lekker aan de slag kunt. In de middag hebben we steeds een wisselend programma. Het leukste is natuurlijk als je er altijd bij bent. De afgelopen jaren hebben we gezien dat het hele programma voor sommige kinderen best wel vermoeiend is, dan kan je er voor kiezen om na de lunch opgehaald te worden.

Maandag
– Kennismaking en uitleg
– Huttenbouwen
– Lunch
– Workshops (zie hieronder)

Dinsdag
– Huttenbouwen
– Lunch
– Grote spelactiviteit

Woensdag
– Huttenbouwen
– Lunch
– Voetballen, knutselen en spellen

Donderdag
– Huttenbouwen
– Lunch
– Sportmiddag
– Thuis eten
– Avondprogramma
– Slapen in één van de hutten (indien het weer het toelaat)

Vrijdag
– Ontbijten
– Hutten slopen
– Eindspel
– Lunch

Workshops

Op maandagmiddag zijn er verschillende workshops. Op het inschrijfformulier kun je aangeven wat je het liefste doet.

Bouwen met rietjes. Een rietje lijkt niet zo sterk maar je kunt er hele mooie bouwwerken mee maken. Wie maakt de hoogste toren of juist een bijzondere vorm?

 

Boot van ijsstokjes. Denk jij dat het ons gaat lukken? Een boot van ijsstokjes die echt blijft drijven?

 

 

Moodboard. Handig om dat lieve briefje in op te hangen of een mooie kaart die je gekregen hebt. Met linten en stoffen knutsel je een prachtig moodboard.

 

 

3D Schilderij. We gebruiken verf en allerlei andere materialen. Zo komt je schilderij tot leven en kun je werken met leuke 3D effecten.

 

 

Flipperkast. Met hout, elastiekjes en spijkers maak je je eigen flipperkast. Schiet het balletje omhoog en scoor jij de meeste punten?

 

 

Sleutelhanger van parakoord. Maak jij een stoere bol voor aan je sleutels of liever een gelukspoppetje? Het kan allemaal met parakoord.

 

 

Schilderij met spijkers en draad. We beginnen met het slaan van spijkers om de vorm mee te maken. Daarna pakken we draad in allerlei kleuren om het schilderij af te maken.

 

 

Waterraket. Een klassieker bij de huttenbouwweek het bouwen van een waterraket. Elk jaar weer is dit een groot succes en schieten de flessen achter elkaar de lucht in.

 

 

Lampje solderen. Het lijkt misschien heel moeilijk, maar we weten zeker dat het iedereen lukt om zelf een lampje te laten branden.

 

 


Lipdub. Sta jij graag in de spotlights? Dan is deze workshop echt iets voor jou, op een bekend liedje maken we samen een lipdub.

 


Knikkerbaan. Met wc- en keukenrollen bouw je een heuse knikkerbaan. Onderweg kun je leuke effecten en tunnels maken.

 

Vogelhuisje. Wat is er leuker dan ‘s ochtends wakker worden met een gezellig vogeltje voor je raam. Maak je eigen vogelhuisje.