Veelgestelde vragen

Wanneer wordt dit jaar de huttenbouwweek gehouden?
De huttenbouwweek vindt plaats van maandag 17 tot en met vrijdag 21 augustus, dit is de vijfde week van de zomervakantie.

Wat zijn de kosten?
Kosten zijn €55 per deelnemend kind bij inschrijving vooraf via de website. Inschrijven bij de start op 17 augustus is nog mogelijk als we het maximale aantal deelnemers nog niet hebben bereikt. De deelnameprijs bedraagt dan echter €60.

Houders van de ZoetermeerPas kunnen korting krijgen op de deelnameprijs.

De prijs is inclusief een (gezonde) lunch voor het kind, drinken en versnaperingen tussendoor en alle spelactiviteiten.

Een hamer en schoenen met stevige zolen (geen sportschoenen of slippers) moeten de kinderen zelf meenemen.

Voor wie is de huttenbouw bedoeld?
De huttenbouw is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Waar vindt de huttenbouwweek plaats?
De huttenbouwweek wordt gehouden midden in de wijk Seghwaert.

Mijn zoon of dochter slikt medicijnen. Is dit een probleem?
Nee hoor, dat komt vaker voor. Als de medicijnen gedurende de dag ingenomen moeten worden dan kunnen deze aan een EHBO-vrijwilliger worden gegeven. Nemen ze de medicijnen voor of tijdens het ontbijt in, dan kunnen ze dat gewoon thuis doen.

Mijn zoon of dochter wil voor de eerste keer mee. Zijn er vriendjes of vriendinnetjes van hem/haar die ook meegaan?
Wij kunnen helaas geen lijst met namen vrijgeven (vanwege privacy redenen), maar vraag eens op school of op een sportvereniging of iemand het kent en/of meegaat! Of beter nog: schrijf je samen met iemand in!

Mijn kind heeft zich niet opgegeven samen met een vriendje/vriendinnetje. En hij/zij vindt dit erg spannend.
Uw kind zal niet de enige zijn die zich zonder vriendje/vriendinnetje opgeeft. Wij houden hier met de groepsindeling ook rekening mee. Het is erg leuk om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken tijdens de huttenbouwweek, en dit moedigen wij ook erg aan.

Vindt uw kind het spannend, geef dit dan ook aan bij de vrijwilliger van het groepje. Hij of zij zal hier rekening mee houden.

Mag mijn kind zijn/haar mobiele telefoon mee?
Aan het begin van de dag worden alle waardevolle spullen en mobiele telefoons verplicht ingeleverd in een bak. Deze bak wordt door de groepsleiding op een veilige plaats opgeborgen. Indien uw kind naar huis wil bellen kan dat in overleg met de groepsleiding. In geval van nood kunt u altijd contact met ons opnemen via het telefoonnummer dat u terug kunt vinden in het informatieboekje. Aan het eind van de dag krijgt iedereen natuurlijk zijn eigen spullen weer terug.

Is het erg als mijn kind niet de hele week mee kan doen?
In principe geeft u uw kind op voor de hele week, van maandag tot en met vrijdag. Maar het kan natuurlijk dat uw kind een dag niet kan, of dat u later thuis komt van vakantie. Laat het in dat geval even weten met een e-mail vooraf, zodat het bij de vrijwilligers bekend is dat uw kind er niet is.

Het is voor een kind uiteraard leuker om de hele week erbij te zijn, zodat ze samen een hut kunnen bouwen, in plaats van halverwege de week te gaan helpen bij een hut die grotendeels al af is.

De afgelopen jaren hebben we gezien dat het hele programma voor sommige kinderen best wel vermoeiend is, dan kan je er voor kiezen om na de lunch opgehaald te worden.

Hoe zit het met allergieën?
Wanneer uw zoon/dochter een allergie heeft zullen wij hier rekening mee houden. Meld deze allergie duidelijk op het aanmeldingsformulier.

Kan ik mijn zoon of dochter bezoeken tijdens de huttenbouw?
Na het wegbrengen van uw kind mag u uiteraard nog even kort kijken, maar rond 9:30 uur verzoeken we u toch echt weg te gaan. Aan het eind van de dag is het voor de ouders/verzorgers mogelijk om de hutten van het dorp te bekijken en bewonderen!

Hoe zit het met het overnachten op de donderdagavond?
Voor veel kinderen is het een avontuur om een nacht in één van de hutten te overnachten. Als het weer het enigszins toelaat, is dit mogelijk een onderdeel van het programma.
Tijdens deze nacht zijn er continu minimaal 2 vrijwilligers wakker (de nachtwacht) om toezicht te houden op de (veiligheid van de) kinderen. Ze staan klaar om te helpen, en zijn er voor vragen van de kinderen, en ook om het geluidsniveau in de perken te houden. Een beetje keten hoort er immers bij…De nachtwacht kan alleen niet garanderen dat de kinderen ook daadwerkelijk zullen slapen…

Is het overnachten verplicht?
Nee hoor, absoluut niet. Het kind en de ouders moeten het allebei goed vinden. En als u of uw kind tijdens de week nog verandert van gedachte, is dat geen probleem.

Hoe zit het met gemengd slapen?
Deze vraag is onze hoofdbreker. Veel kinderen willen bouwen met kinderen die ze al kennen, en vaak zijn dit groepjes met jongens en meisjes, wat ook een leukere sfeer geeft. Dat betekent dus dat de kans groot is dat er in sommige hutjes gemengd geslapen kan worden.
Gezien het feit dat er continu 2 vrijwilligers wakker zijn, vinden wij het verantwoord. Maar we vinden het ook van belang dat de ouders er zich bewust van zijn.

Hoe kan ik mijn zoon of dochter aanmelden?
Vanaf 1 februari 2020 gaat de inschrijving voor de huttenbouw open.

Ik heb nog meer vragen, kan ik daar ook antwoorden op krijgen?
Natuurlijk kan dat! Stuur een mailtje met de vragen naar:
huttenbouw @ ymcazoetermeer.nl