Veelgestelde vragen

Wanneer wordt dit jaar de huttenbouwweek gehouden?
Data en prijs zijn nog onbekend

Wat zijn de kosten?
Data en prijs zijn nog onbekend

Voor wie is de huttenbouw bedoeld?
De huttenbouw is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Waar vindt de huttenbouwweek plaats?
De huttenbouwweek wordt gehouden midden in de wijk Seghwaert.

Mijn zoon of dochter slikt medicijnen. Is dit een probleem?
Nee hoor, dat komt vaker voor. Als de medicijnen gedurende de dag ingenomen moeten worden dan kunnen deze aan een EHBO-vrijwilliger worden gegeven. Nemen ze de medicijnen voor of tijdens het ontbijt in, dan kunnen ze dat gewoon thuis doen.

Mijn zoon of dochter wil voor de eerste keer mee. Zijn er vriendjes of vriendinnetjes van hem/haar die ook meegaan?
Wij kunnen helaas geen lijst met namen vrijgeven (vanwege privacy redenen), maar vraag eens op school of op een sportvereniging of iemand het kent en/of meegaat! Of beter nog: schrijf je samen met iemand in!

Mijn kind heeft zich niet opgegeven samen met een vriendje/vriendinnetje. En hij/zij vindt dit erg spannend.
Uw kind zal niet de enige zijn die zich zonder vriendje/vriendinnetje opgeeft. Wij houden hier met de groepsindeling ook rekening mee. Het is erg leuk om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken tijdens de huttenbouwweek, en dit moedigen wij ook erg aan.

Vindt uw kind het spannend, geef dit dan ook aan bij de vrijwilliger van het groepje. Hij of zij zal hier rekening mee houden.

Moet mijn kind de hele week meedoen?
In principe geeft u uw kind inderdaad op voor de hele week, van maandag tot en met vrijdag. Maar het kan natuurlijk dat uw kind een dag niet kan, of dat u later thuis komt van vakantie. Laat het in dat geval even weten met een e-mail vooraf, zodat het bij de vrijwilligers bekend is dat uw kind er niet is.

Het is voor een kind uiteraard leuker om de hele week erbij te zijn, zodat ze samen een hut kunnen bouwen, in plaats van halverwege de week te gaan helpen bij een hut die grotendeels al af is.

Hoe zit het met allergieën?
Wanneer uw zoon/dochter een allergie heeft zullen wij hier rekening mee houden. Meld deze allergie duidelijk op het aanmeldingsformulier.

Kan ik mijn zoon of dochter bezoeken tijdens de huttenbouw?
Na het wegbrengen van uw kind mag u uiteraard nog even kort kijken, maar rond 9:30 uur verzoeken we u toch echt weg te gaan. Aan het eind van de dag is het voor de ouders/verzorgers mogelijk om de hutten van het dorp te bekijken en bewonderen!

Hoe kan ik mijn zoon of dochter aanmelden?
Vanaf januari 2019 gaat de inschrijving voor de huttenbouw open.

Ik heb nog meer vragen, kan ik daar ook antwoorden op krijgen?
Natuurlijk kan dat! Stuur een mailtje met de vragen naar:
huttenbouw @ ymcazoetermeer.nl of vul het contactformulier in.