Impressie

 

Elk jaar beginnen we met een bijna leeg terrein. De zeecontainer met materiaal staat natuurlijk klaar, net als de grote stapel pallets. Maar er zijn nog geen kinderen, nog geen bouwwerken… Gelukkig was het op maandagochtend al vroeg druk aan de poorten. Iedereen vond zijn weg naar zijn eigen groep, fietsen werden in de stalling gezet, de bidons voor het eerst gevuld, de hamers kwamen uit de tassen, klaar om de starten. Maar eerst natuurlijk even kennismaken, de namen van je groepsgenoten leren, een plan maken voor de hut en afspraken maken hoe we het veilig houden op het terrein. En dan is het eindelijk zo ver, we gaan starten met bouwen. De houtuitgifte start en de spijkerbank gaat open! Op dinsdag ging het bouwen snel verder, met een beetje hulp bij het zagen en met gebruik van heel veel spijkers. De eerste vlag stond al op een van de hutten, waarmee we aangeven dat het veilig is om op de eerste verdieping te staan. Wauw, wat een mooie prestatie. Woensdag hebben we een aantal keer geschuild voor de regen, met korte spelletjes zoals ninjago en commando pinkelen werd de tijd gevuld. En zodra het weer droog was klonk al snel het vertrouwde geluid van hamers en zagen. Aan het eind van de dag waren de meeste hutten al bijna klaar. De laatste bouwdag al weer, donderdag. De burgemeesters en de vrijwilligers kregen rondleidingen door de hutten, gordijnen werden opgehangen. Wat hebben we allemaal hard gewerkt!

Om zo hard te kunnen werken moet je ook goed eten, regelmatig kwamen er grote schalen met vers fruit uit de keuken. En tussen de middag hadden we een heerlijke lunch.  Met een broodje knakworst, krentenbol of eierkoek en op woensdag zelfs frietjes werden we elke dag verwend! Gezellig met je groep aan tafel en na afloop natuurlijk netjes afwassen en drogen. Als iedereen zijn eigen bordje doet is het heel snel klaar.

 

Minstens zo belangrijk tijdens het bouwen is het even kunnen ontspannen. Daarvoor was een fijne plek ingericht in de EHBO tent. Een boekje lezen, even tekenen of met loombandjes een armbandje maken, het kan daar allemaal. En aan het eind van de week was het natuurlijk ook heel leuk om in je eigen hut te chillen of van de glijbaan af te gaan.

Het middagprogramma was elke dag anders. Op maandag gingen we na de lunch nog even verder met bouwen en daarna werden de deelnemers verdeeld over verschillende workshops. Een lampje solderen of je eigen flipperkast maken, een waterraket de lucht in schieten of binnen knutselen. Dinsdagmiddag speelden we stratego en het handelsspel. De honden in het park deden enthousiast mee, gelukkig hebben ze de vlag niet meegenomen!  Woensdagmiddag speelden we met z’n allen het inkoopspel. Ook werden er accessoires gemaakt voor de hutten en een grote groep had nog genoeg energie voor een potje voetbal! Op donderdagmiddag werd er ook gesport, boogschieten, een geheime estafette, trefbal en bootcamp. Vooral die laatste leverde veel spierpijn op!

Namens alle vrijwilligers, bedankt voor jullie enthousiasme!