Workshop Autisme

Afgelopen dinsdag hebben we met 12 vrijwilligers van verschillende YMCA’s uit de regio een workshop over autisme gevolgd. Onder begeleiding van professionals van Ipse de Bruggen hebben we allerlei opdrachten gedaan. In deze opdrachten hebben we ervaren hoe de wereld op iemand met autisme overkomt.

Wist u dat het heel erg lastig is om een verhaal te snappen terwijl er muziek op staat én je op wiebelende ballen staat én je een opdracht met je handen moet doen?

Wist u dat het belangrijk is om duidelijke instructie te geven en de juiste vragen te stellen?

Wist u dat gezichtsuitdrukkingen door iedereen anders opgevat kunnen worden?

Wij zijn allemaal een heel stuk wijzer geworden van deze workshop. De aankomende periode willen we graag verder met verdieping op onderwerpen die van pas komen in het jeugdwerk door het volgen van verschillende trainingen.