Kookworkshop verslag

Voor de kookworkshop hadden zich uiteindelijk zes kinderen ingeschreven. Onder de deskundige leiding van Yorick en met hulp van Huibertien werd er door de deelnemende kinderen samen gezellig gekookt en gegeten.

Als eerste werd de menukaart gemaakt met daarop de te bereiden gerechten; kip teriyaki, noodles met sperzieboontjes en pinda’s, ‘n lekkere salade en natuurlijk ook een toetje. Na een duidelijke uitleg over hoe veilig te snijden werden de verschillende taken onder de kinderen verdeeld. Zij moesten alle groente snijden, de saus bereiden en tussentijds natuurlijk ook opruimen.

Toen Yorick daarna de boontjes ging koken was er voor de kinderen even tijd om een pittig spelletje “keuken” memorie te spelen. Vervolgens mochten de kinderen hun eigen eten wokken, de tafel dekken en samen aan tafel. Iedereen heeft zitten smullen van het heerlijke, zelfgemaakte eten en het toetje, appel donuts met chocoladesaus en strooisel, viel ook erg in de smaak.

Al met al was het een vlot verlopen, succesvol en gezellige kookworkshop. Yorick en Huibertien willen deze kookworkshop zeker nog eens herhalen. Wie doet er dan mee, en wat zullen we dan gaan eten? Laat het ons weten!