Huttenbouwweek

Op maandagochtend stond er een lange rij kinderen én ouders voor het hek. Eigenlijk kon niemand meer wachten tot we eindelijk konden beginnen met timmeren, zagen, spijkers halen, een ontwerp maken, pallets verzamelen… Nadat alle 15 groepen kennis met elkaar hadden gemaakt klonk het eerste geklop van hamers al snel over het terrein. Wat is dat een gaaf geluid zeg!

En zo ging het een week lang elke ochtend in het parkje aan de Gaardedreef in Zoetermeer. Na het aanmelden liep iedereen zo snel mogelijk naar zijn eigen groep om daar verder te gaan met zijn hut. Tussendoor werd er uitgerust en Donald Duckies gelezen in de EHBO-tent, een lekkere plek om met een beker limonade even bij te komen.

Na de gezamenlijke lunch hadden de vrijwilligers steeds weer een ander gaaf programma voorbereid. Met oud-Hollandse spelletjes zoals koekhappen, sjoelen en blikwerpen of wat dacht je van de sportdag en het verkoopspel? Aan het eind van de dag lieten de kinderen vol trots zien waar ze die dag aan gewerkt hadden.

En op donderdagavond was het dan eindelijk zo ver, de hutten waren allemaal klaar. De laatste uitstekende spijkers werden krom geslagen en er ging een zeil over de hut heen… klaar om lekker te gaan slapen. Na een lekker ontbijtje ‘s ochtends was het dan nu toch echt tijd om met elkaar de hutten weer te slopen en een laatste spel te doen.

De 2e huttenbouwweek in Zoetermeer was een groot succes! We willen iedereen bedanken voor zijn inzet en natuurlijk ook het enthousiasme van de deelnemers, want daar doen we het voor. Tot volgend jaar!