Training vrijwilligers

Twee weken geleden ging een kleine delegatie vanuit YMCA Zoetermeer naar de jeugdwerk conferentie van YMCA Nederland, het thema van de conferentie was Doen, Durven en Dromen. Samen met vrijwilligers van andere verenigingen hebben we nagedacht over de toekomst van het jeugdwerk. Wat is een aantrekkelijk aanbod voor onze deelnemers én hoe zorgen we ervoor dat vrijwilligers enthousiast worden en blijven? We kijken terug op mooie gesprekken, interessante workshops en inspirerende sprekers. En we kijken vooruit naar weer een leuke periode waarin we onze Dromen Durven te Doen!

En volgende week staat het vrijwilligersweekend georganiseerd door de YMCA’s in de regio Den Haag op het programma. Hier worden onder andere de workshops Outdoor koken, Verdieping door Avontuur en Sociale Veiligheid aangeboden. Ook hier leren we heel veel van en met elkaar. Zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze activiteiten gewaarborgd blijft.