Kaderweekend

Vorig weekend waren een aantal van onze vrijwilligers op kaderweekend. Het kaderweekend is voor vrijwilligers van YMCA’s in Den Haag en omstreken.

Tijdens het kaderweekend waren er allerlei interessante workshops; van vrijwilligersmanagement en bestuurlijk tot het puberbrein. Met de workshop doelgericht spelen gingen we in op het gebruik van spellen bij de vorming van de groep. Waarom doe je eerst een kennismakingsspel en daarna pas een spel waarbij samenwerking belangrijk is, en hoe kun je spellen nog meer inzetten?

Ook was er tijd en ruimte om nieuwe spellen uit te testen en nieuwe ideeën op te doen, van elkaar te leren en kennis uit te wisselen. Op zondagochtend hebben we het gehad over het paasverhaal, er was zelfs een escaperoom in dit thema speciaal voor ons gemaakt op locatie. Ondanks de kou zijn we lekker naar buiten geweest en hebben we blind trefbal gedaan en blind volleybal. Een leuke afsluiter van een geslaagd, gezellig en vooral leerzaam weekend!